Обратно към категорията

Протест блокира един от подходите към "Марица изток"

Добавено на: 14.03.2022 06:49
   

Точно в 06.00 в понеделник сутрин десетки жители от село Обручище блокираха пътя за град Гълъбово. Тук е и министърът на регионалното развитие и вицепремиер Гроздан Караджов, информира БТА.

Протестът започна в часа, когато миньори и енергетици отпътуват от селото с автобуси за работа в комплекса „Марица-изток“. Недоволството е заради състоянието на пътната отсечката, която е в изключително лошо състояние. Председателят на инициативния комитет „Обручище завинаги“ инж. Тенчо Кайряков обясни, че подобно е състоянието и на надлеза над гумено-транспортната лента на рудник „Трояново 1“, по който се движат автомобилите и всеки  момент е възможна катастрофа ,като тази при Своге. По думите на инж. Тенчо Кайряков за състоянието на пътя, открит през 1976 г., са информирани всички институции, но реални действия още няма. Той припомни ,че това не е първият протест. През юни, миналата година, недоволни жители от село Обручище също блокираха пътя. Има  и подписка, подкрепена от над 1000 души.

До 10 април ще бъде избран изпълнител на ремонта, обеща пред протестиращите Гроздан Караджов. Той обясни, че вчера е разглеждал възможностите за рехабилитация на пътя в Агенция "Пътна инфраструктура". През новата седмица ще стартира процедурата по Закона за обществените поръчки. Средства за ремонта има, увери вицепремиерът.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!