Обратно към категорията

Протест на лозари пред Министерството на земеделието

Добавено на: 24.03.2022 08:37
   

Националното сдружение на българските лозари ще протестира пред  Министерството на земеделието. Недоволството е заради липсата на адекватна политика за подпомагане на сектора.

Председателят на сдружението Петьо Бошнаков поясни за БНР, че след поредица от регионални протести и неизпълнени обещания от агроведомството, лозарите излизат на национален протест .

България е на опашката в ЕС по субсидиране на лозарството с 13,50 евро на декар годишно, докато в други страни, субсидиите достигат до 200-300 евро на декар.

„Вече се натрупа напрежение и хората не издържат, тъй като с повишаването на цените, не могат да изкарат производствената година и са в крайна нищета“, казва Петьо Бошнаков и припомня, че очакват поне обещаната им помощ по Covid мярката, в противен случай, ще има масови фалити в сектора.

„Три години работим на загуба и трябва да приключим производството. Ако има такава политика от страна на държавата, да кажат, че няма да се гледа лозя, няма да се инвестира в лозарство и да почнем изкореняването“, заявяват от Сдружението на лозарите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!