Обратно към категорията

Протест на родители срещу противоепидемичните мерки в залите

Добавено на: 17.07.2020 11:15
   

Родители протестират срещу забраната да влизат в залите, където се състезават децата им. Обект на недоволството им е Федерацията по баскетбол, съобщава NOVA. Нейното ръководство е категорично, че ще допуска само състезатели, както гласи заповедта за противоепидемичните мерки.

Родителите обаче настояват за достъп, както и за правото да дезинфекцират помещенията, където се играят мачовете.

„Ние не сме публика, а родители. Федерацията организира финалите при деца, въпреки всичко. За да могат да се спазват допълнителните мерки за младежи от 12-19 годишна възраст, е задължително да има присъствие на родители. Искаме гаранции от Федерацията, от Министерството на младежта и спорта и от Министерството на здравеопазването, че нашите деца, отивайки да играят финали, в който и да е град в България, ще бъдат осигурени всички мерки, които подобават на настоящата ситуация”, каза родител. 

От Федерацията по баскетбол заявиха, че местата, на които ще се проведат състезанията, отговарят на всички противоепидемични мерки.

По-късно от Министерството на младежта и спорта уточниха, че има издадена заповед от министър Красен Кралев, според която е позволено в залите да присъства по един придружител за спортисти до 18 г. по време на всички спортни мероприятия на открито и закрито.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!