Обратно към категорията

Протест на служителите в музеи и галерии

Добавено на: 22.02.2022 09:36
   

Служителите в музеите и галериите ще протестират днес. Част от тях ще останат затворени през целия ден, а други само за час. Причината - ниското финансиране на културните институции, предвидено в бюджета за тази година.

„Не убивайте българските музеи!“ е призивът, с който днес започва протестът, организиран от националната федерация „Култура“ към КТ „Подкрепа“.

„Принудени сме да пристъпим към тези действия заради някои необмислени изказвания на отговорни фактори по време на обсъжданията на проекта за бюджет в нашата област“, пишат от синдиката и задават въпроси към управляващите – какъв практически модел за оцеляване ще предложат на музеите, галериите и библиотеките при положение, че увеличението в бюджета за тяхното развитие би било съответно 5% и 9,2%; смятат ли, че тези пари ще им стигнат дори само да бършат прах на работните си места и как с подобни решения бедността в културата ще остане в миналото.

От синдиката твърдят, че допълните 12 милиона лева за подкрепа на държавните културни институти са само за проекти за музеите и галериите. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!