Обратно към категорията

Протестиращи пътни строители се опитаха да влязат в МРРБ

Добавено на: 05.10.2021 14:14
   

Работници и служители от дружеството "Автомагистрали - Черно море" излязоха на пореден протест. Те се събраха пред регионалното министерство заради неизплатени заплати и развяха българското знаме в знак на протест заради неизплатените 37 милиона лева от държавата за ремонт на отсечка между Стара Загора и Чирпан от автомагистрала "Тракия".

"Няма да се откажем! Платете ни изработеното!", "Искаме си парите", гласят плакатите в ръцете на протестиращите, които от края на април се опитват да получат изработеното за ремонта на трасето.

Протестиращите са подготвили позиция до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев, в която отново настояват да получат дължимите им 36 милиона лева, в противен случай твърдят, че 800 работници ще останат на улицата. Около обяд напрежението на протеста ескалира и група от протестиращите се опита да влезе със сила в сградата на регионалното министерство, което доведе до намесата на полицията.

"За фирмата най-големият проблем, освен заплатите, е доставката на материали, защото ние имаме текущи обекти, които не можем да захранваме с материали и така се получава забавяне на изпълнението", заяви един от протестиращите пред камерите на БНТ.

"Отливът на хората е много ясен и явен, тъй като хората по закон имат право, когато не си изплатим заплатите в срок, да напуснат заради неизплатени заплати. В този случай ние нямаме право да задържим хората и да доплащаме и една заплата неустойка, затова че не сме изплатили заплата. Ние не изплащаме заплати, защото държавата не изплаща това, което сме изработили", допълни го друг участник в протеста.

По-късно представители на протестиращите работници и служителите на "Автомагистрали-Черно море" и "ИСА 2000" влязоха на среща в регионалното министерство за разговор с ресорния министър Виолета Комитова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!