Обратно към категорията

На първо четене в комисия:Отложиха с 1 година либерализацията на пазара на ток

Добавено на: 18.04.2024 06:58
   

Либерализацията на енергийния пазар да се отложи с една година. Това приеха на първо четене депутатите от Енергийната комисия. Предложението дойде от БСП, а с подобна идея излязоха от ГЕРБ, ДПС и ИТН.

Според приетите текстове битовите потребители ще излязат на свободния пазар за ток през юли 2025 година, а не през 2024, каквото решение взе парламентът през есента. Против предложенията се обявиха от „Продължаваме Промяната”. От КЕВР и ЕРП-тата застанаха зад идеята за отлагане и признаха, че все още не са готови за тази крачка.

Доклад за дейността на КЕВР за 2023 година от 157 страници представи с кратки акценти шефът на регулатора Иван Иванов. Седно увлечение на тока е било 4,7 процента, а на парното не е променян, при средно годишна инфлация от 9 %. Иванов отчете, че общо 871 жалби са разгледани за година, като на седмица те са между 20 и 30. По отношение на природния газ КЕВР е дал разрешения за българо-сръбската газова връзка и разширяване на Чирен. Одобрени са и всички бизнес планове на ВиК дружествата.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!