Обратно към категорията

Първокласници наваксват пропуснатия материал от онлайн обучението

Добавено на: 07.07.2020 14:14
   

В средно училище "Христо Ботев" във Враца организираха занимания за първокласници, които са отбелязали пропуски по времето на дистанционното обучение, съобщи БНР. Заниманията започнаха в средата на миналия месец и ще продължат до края на тази седмица. Провеждат се по четири учебни часа на ден - два часа математика и два часа български.

Децата идват с голямо желание на т.нар. лятно училище, твърди преподавателят Надя Янкова.

Нели Христова е старши учител и класен ръководител на една от паралелките в първи клас.

Идеята е, ако има пропуски и децата не са усвоили част от материала по време на дистанционното обучение, сега да се затвърди. Ако нещо не са разбрали, да се обясни. Идват дечицата, които не са могли редовно да се включват поради някакви причини, семейни. Сега четат допълнително, попълват материали, учебни, за да могат да тръгнат във втори клас с база знания за второкласници“, отбелязва Христова.

Децата са разположени през чин. „Учим, играем си в междучасията. Тук е по-хубаво, защото си общуваме“, споделя едно от децата в лятното училище. „По-лесно ми е, по-интересно ми е. Тук е по-добре от дистанционното, защото тук сме с госпожите, а не пред лаптопа. На училище е по-добре.“

„Цялата ситуация затрудни учебния процес. За първокласниците беше най-тежко“, категорична е Нели Христова. „Тази възраст изисква контакт между учител и ученик, изисква отношение, пълноценно общуване и това донякъде осакатява. Тази липса на близост не е добре. Липсва им общността“, коментира тя. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!