Обратно към категорията

На път за празниците - къде има ремонти и ограничения?

Добавено на: 13.04.2023 12:54
   

Интензивен трафик се очаква в навечерието на серията празнични дни. Ремонти и стеснения на пътните участъци очакват шофьорите на много места по главните пътни артерии на страната. Ето защо пътуването за празниците този път може да отнеме повече време.

Къде има риск от образуване на тапи?

Ограничения в движението по магистралите няма въведени единствено по АМ "Черно море".

АМ "Тракия"

На няколко места на АМ "Тракия" движението е стеснено. Трафикът по мостовото съоръжение при 20-и км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и активната и аварийната лента са затворени за движение за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при км 20+500 на автомагистралата, поясняват от АПИ.

Заради очаквания интензивен трафик от 12.00 до 23.00 ч. днес и утре от 8.00 до 14.00 ч. се ограничава движението за тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-и до 23-и км на АМ "Тракия" в посока Бургас. Осигурен е обходен маршрут по път I-8 София - Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-и км в посока Бургас на АМ "Тракия" по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел" – при 23-и км на АМ "Тракия".

Движението при Мухово от км 45+200 до км 46+266 посока Бургас се осъществява с повишено внимание поради обезопасяване на пътния участък в аварийната лента.

Движението в участъка от км 120 до км 135 и в двете посоки се осъществява в една лента до 17.00 часа днес поради подмяна на СПО. Ограничени са изпреварващите ленти, като движението се осъществява по активните ленти.

Движението по АМ Тракия от км 267 от надлез с. Скобелево до км 273 до границата Ямбол - Сливен в посока Бургас се осъществява с повишено внимание поради извършване на ремонтни дейности и укрепване на стълбове на мрежа за птици. Срок до 15 април.

Движението в участъка от км 346 до км 349 посока София се осъществява с повишено внимание в активната и изпреварващата лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента. Скоростта е ограничена на 70 км/ч. Срок до 10 май.

АМ "Хемус"

На АМ "Хемус" е в ход ремонт на виадукт в района на 33-ия километър. Трафикът се осъществява двупосочно в двете активни летни като в посока Варна е затворена аварийната лента, а в посока София има ограничение за МПС над 3,5 тона по изпреварващата лента.

Движението от км 70 до км 69 в посока София се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението се осъществява по изпреварващата лента и скоростта се ограничава до 70 км/ч. Срок до 13 април.

Движението в участъка п.в. "Белокопитово" – етапна връзка се осъществява с повишено внимание и съобразена скорост поради косене на тревните площи. Движението се регулира с пътни знаци. Срок до 17.00 ч. на 15 април.

АМ "Марица"

Стеснение на движението има и по АМ "Марица". Поради влошено състояние на пътната настилка трафикът от км 27 до км 29 в посока ГКПП "Капитан Андреево" и от км 29 до км 31 в посока София се извършва само по изпреварващата пътна лента. Въведено е поетапно ограничение на скоростта до 70 км/ч. Срок до 18.00 часа на 30 април.

От км 108 до км 109 в района на с. Капитан Андреево е въведено ограничение на скоростта от 60 км/ч на 40 км/ч поради изграждане на пътна връзка към крайпътен обект.

АМ "Струма"

Ограничение от 50 км/ч е въведено на АМ "Струма" в участъка Перник - Студена в посока ГКПП "Кулата".

Движението при км 78 в посока ГКПП "Кулата" се осъществява с повишено внимание поради ремонтни дейности на виадукт, които би трябвало да приключат днес.

Днес преди обяд беше пуснато движението по новата 6,5-километрова отсечка на АМ "Европа". Тя свързва Драгоман с ГКПП "Калотина".

В 14.30 часа ще бъде пусната за движение и 7,5-километрова отсечка от пътя Мездра – Ботевград. Новоизграденото трасе обхожда село Новачене.

Източник: БНТ


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!