Обратно към категорията

Пътните строители започват безсрочна стачка

Добавено на: 25.07.2022 11:59
   

От 27 юли пътните фирми започват безсрочни стачни действия в цялата страна. Това съобщиха от Браншовата камара "Пътища", откъдето призовават и Камарата на строителите, и синдикалните организации в строителството за подкрепа за протестите.

"Промяната" остави България без пътища, се казва в декларация на Браншовата камара "Пътища". Според камарата чашата е преляла след отмяна на заседанието на комисията по регионална политика от 21 юли, когато е трябвало да се вземе решение как ще бъдат извършени окончателните плащания за извършени дейности на пътните фирми и да се променят текстове в Закона за обществените поръчки, свързани с индексацията в строителството заради повишените цени.

Целта на протестите е да бъде защитен труда на работещите в сектора и да се осигури безопасното движение по пътищата на страната, се казва в декларацията.

Пътищарите са възмутени от "пълната липса на реални действия и тотална неспособност за държавническо поведение, прехвърляне на отговорността от Министерския съвет към Народното събрание, с цел бягство от конституционно вменени задължения и размиване на отговорността за състоянието на строителния бранш".

От Браншовата камара "Пътища" ще съобщят пресконференция утре как ще протичат безсрочните протести.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!