Обратно към категорията

Пътностроителният бранш готви пореден протест

Добавено на: 07.10.2021 12:35
Снимки: БНР
   

Утре в София ще се проведе трети национален протест на работещите в пътностроителни фирми, обявиха от браншовата камара „Пътища“ в съобщение до медиите.

В него от Управителния съвет на организацията посочват, че вече пет месеца търсят възможност за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на пътища.

„Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма“:, заявяват от Камарата.
От там смятат, че принципалът по договорите с Агенция „Пътна инфраструктура“ в лицето на министъра на регионалното развитие Виолета Комитова демонстративно е пренебрегнала желанието им за диалог и затова свикват трети национален протест.

Междувременно от регионалното министерство обявиха, че министър Комитова кани утре в 10.30 часа на среща в сградата на ведомството всички собственици на фирми, които ще участват в протеста, за да се обсъди създалото се напрежение.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!