Обратно към категорията

Работи се по всички версии за изчезването на Сашко от Перник

Добавено на: 20.11.2022 09:47
   

Работи се по всички версии, в това число и за отвличане. Разследващите ще проверяват и дали появата на Сашко не е свързана с обявената от баща му награда от 100 000 лв. Това заяви днес прокурор Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Перник, която информация за разследването по случая с изчезналия Сашко, който беше открит вчера след 9-дневно издирване. Детето беше намерено в дълбоко дере в района на радомирското село Червена могила.

"Това, че детето е оцеляло без вода и храна повече от седмица буди съмнение, че може да е държано насила", каза още Стоилова. 

Предстоят разпити на спасителите на детето, очаква се и разпит на майката, която се очаква в България:

"Ще разпитаме и майката по един или по друг начин. Тя все още не е в България. По нейни данни, има нагласата да дойде. Тя искаше да приключи издирването на детето и се надяваме това да бъде така".

Прокурор Стоилова уточни още, че предстои да бъде възложена съдебно-медицинска експертиза за състоянието на детето след 9 дни в неизвестност: "Все още не е установено как се е движил и дали се е движил. Това ще бъде предмет на разследването. Ние ще проверим включително и това дали детето не е държано някъде, дали това състояние отговаря на такъв дълъг престой на открито, без намеса на друго лице".

Очаква се резултатът от медицинската експертиза, вчера детето не е говорило, предстои да бъде направен опит за разговор с него. 

Днес ще бъде направен и детайлен оглед на мястото, където е намерено момчето, каза Албена Стоилова.

Александър е настанен в "Пирогов". Детето е в реанимацията на спешната болница, но само за наблюдение, каза по-рано служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Сашко е без следи от насилие. Според лекарите в "Пирогов" момчето е изкарало нощта спокойно и е в добро общо състояние.

Бащата на момчето - Александър Цветанов благодари и на всички, които се включиха в издирването:

"Добре е Алексчо и това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, благодаря ви!".

В мащабната акция по издирването на 12-годишния Александър се включиха полицаи, планински спасители и над 9000 доброволци, а бащата обяви 100 000 лв. награда за информация.

Спасителите обявиха, че не искат парите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!