Обратно към категорията

Работници от Сливенско и Монтанско са сред огнището на COVID в Кюстендил

Добавено на: 26.06.2020 09:25
   

Работници от Сливенско и Монтанско живеят на палатки в масивите в близост до огнището на коронавирус в Кюстендил.

„Панаир на безотговорността”- така кметът на Кюстендил нарече пред Нова обстановката в ромския квартал в града. Броят на заразените с коронавирус там всеки ден се покачва и вече е над 90.

„Безотговорност цари сред сезонните работници от другите градове. Към момента ситуацията в Кюстендил е овладяна, но има над 800 души в масивите, които са от други градове. Те опитват да влязат в магазините без маски. Тези хора не могат да бъдат карантинирани. Общинската охрана и полицията работят с тях, но постоянно трябва да се взимат санитарни мерки”, заяви кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Работниците са от Сливенско и Монтанско, в Кюстендил те живеят на палатки в масивите. Не могат да бъдат разграничени от останалите жители на града. От полицията са в масивите и осъществяват контрол.

Огнището в Кюстендил е в квартал „Изток”. 90% от пробите са от там.

От Регионалния оперативен щаб следят обстановката в града и увериха, че при наличие на ръст на заразените, ще бъдат взети по-строги мерки.

„Задължение на собствениците на масивите е да контролират работниците, както и на РЗИ и на полицията. Създадена е организация на изход и вход в квартал „Изток”. 200 човека излизат от квартала всеки ден и се прибират”, обясни областният управител на Кюстендил и ръководител на регионалния щаб Виктор Янев.

По информация на Нова


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!