Обратно към категорията

Радев: По пътя на модернизация на армията няма място за угодни сделки

Добавено на: 06.05.2020 10:16
   

С единството на меч, дух и слово България устояваше на бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история. Това каза президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев в своето приветствие по повод 6 май - Ден на храбростта и на българската армия.

И в най-тежки времена българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на отечеството, допълни президентът.

“Извоювала бляскави победи, Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност", каза още той и допълни:

“Живеем във все по-неспокоен свят, в който суверенитетът и сигурността ще чертаят бъдещето на нацията. Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация, по този път обаче няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване, добави президентът. Съвременното въоръжение е крайно необходимо, но трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при единен подход към видовете въоръжени сили. Затова решенията за националната сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците. Модернизацията е скъп, сложен и всеобхватен процес, но в същината му стой винаги човекът, подчерта Радев.

БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!