Обратно към категорията

Разбиха група, отглеждала марихуана в църква в Старозагорско

Добавено на: 19.10.2022 13:54
   

Задържаха петима души, които са отглеждали голямо количество канабис в село Дъбово, Община Мъглиж. Групата съхранявала готовата продукция в местна църква, без знанието на свещеника.

В групата са участвали и двама ученици. Те са близнаци на 18-годишна възраст. При акцията са иззети 43 кг суха маса и над 275 кг – зелена.

„Наглостта на хора от тази категория извършители стига дотам, че в определен период от време тези високорискови вещества са били съхранявани в сградата на храма в село Дъбово“, посочи окръжният прокурор Дичо Атанасов на Стара Загора и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и уточни, че определено лице, в качеството си на обслужващ персонал, е имало достъп до храма.

По случая се води разследване.

Наблюдаващият прокурор Петя Драганова посочи, че спрямо петимата са повдигнати обвинения за четири тежки умишлени престъпления. Те са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група. За всяко отделно престъпление е предвидено отделно наказание „лишаване от свобода“, посочи тя.

Най-тежкото предвидено наказание е „лишаване от свобода“ от пет до 15 години и глоба в размер на 20 до 100 хиляди лева за държане на наркотични вещества с цел разпространение.Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!