Обратно към категорията

Разбиха организирана група за трафик на хероин

Добавено на: 02.02.2021 12:54
   

Специализираната прокуратура, ГДБОП и американската агенция DEA разбиха международна организирана престъпна група за трафик на хероин, действала и на наша територия.

По информацията на разследващите наркотикът е пренасян от Турция през България и Западна Европа, а крайната дестинация били САЩ. У нас е внасян през сухопътната граница с камиони.

Задържани са шестима души. Трима са българи, двама – сърби и едно лице с двойно гражданство - македонско и българско. Задържан е и около 20 кг хероин.

„Основна е ролята на всички участници”, обясни и.ф. ръководителят на СП Валентина Маджарова.

„Досега не сме имали такъв канал – да се занимава с трафик до САЩ”, коментира директорът на ГДБОП Любомир Янев.

По думите му за заловеното количество хероин трафикантите е трябвало да получат 260 000 евро.

От Прокуратурата обясниха още, че разследването е започнало след молба за правна помощ от Службата по международни въпроси към Департамента по правосъдие на САЩ по разследване на Федералната прокуратура за район Южен на Ню Йорк и на DEA.

Според молбата единият от задържаните сръбски граждани е високопоставен член на международна престъпна организация, свързана с трафик и разпространение на големи количества хероин в Западна Европа. Под негово ръководство се е подготвяла доставката на сериозно количество от същата дрога в САЩ.        

В хода на разследването у нас са претърсени жилища и автомобили в различни населени места. Намерено и иззето е голямо количество хероин, 40 000 евро, документи, телефони и други доказателства за престъпната дейност.

Сред задържаните българи е многократно осъждано лице, включително за участие в организирана престъпна група за държане на наркотици с цел разпространение.

Снимката е илюстративна.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!