Обратно към категорията

Разкриха марихуана за около 3 млн. лева в Бургас. Петима са задържани

Добавено на: 16.04.2023 14:46
   

Окръжна прокуратура - Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на пет лица, всяко от които е привлечено към наказателна отговорност по две обвинения  - участие в организирана престъпна група и държане с цел разпространение на марихуана.

Обвиняемите са задържани по време на опит за продажба на 200 килограма марихуана от служители на ОД на МВР - Бургас и ГДБОП. Специализираната операция е осъществена на 13.04.2023 г. Един от обвиняемите живее в град Добрич, а останалите четирима на територията на община Несебър.  

Подробности по случая разкриха пред медиите окръжният прокурор на Бургас – Георги Чинев, наблюдаващият случая прокурор Ангел Георгиев от Окръжна прокуратура - Бургас и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР - Бургас.

Те съобщиха, че участниците в престъпната група са разследвани през последния един месец. Откритата марихуана е произведена в помещение на територията на град Добрич, стопанисвано от едно от обвиняемите лица, което е имало законно  разрешение за производство на индустриален коноп , но реално е произвеждал такъв, съдържащ много по-високи нива на тетраходроканабинол, което го прави високорисково наркотично вещество. След като е произведена, сухата тревна маса е превозена и складирана в помещение на територията на община Несебър, където е била пакетирана със специална машина. Всеки пакет е съдържал по пет килограма марихуана. Обвиняемите са опитали да продадат цялото количество наведнъж. Разследващите са установили, че ако задържаното количество марихуана бе достигнало до продажба на улицата под формата на цигари, реализираният приход би достигнал сумата от 3 милиона лева.

Предстои Окръжен съд - Бургас да се произнесе по направените от прокуратурата искания за налагане на мярка  за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на петимата обвиняеми.

 

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!