Обратно към категорията

Разпоредиха на концесионера в Созопол да спре изземването на пясък от Черно море

Добавено на: 23.11.2019 10:35
   

Незабавно да спре изземването на пясък от Черно море. Това разпореди на концесионера на Централния плаж в Созопол Басейнова дирекция-Варна след проверка, която е установила унищожаване на брега.

Проверка на Централния плаж в Стария Созопол е разпоредил и министърът на туризма Николина Ангелкова. Експерти на ведомството също ще инспектират извършените на място дейности.
Концесионерът излезе със становище по случая, разпространено до медиите, според което издигането на защитни пясъчни диги е единственият екосъобразен метод да се предпази плажната ивица от бурните морски вълни през зимните месеци. Тази практика била установена и се прилагала в цял свят.

Според тезата на концесионера, са спазени всички нормативни изисквания и предварителни уведомления за действията, предприети на плажа, а освен това през пролетния сезон натрупаният пясък под формата на диги щял да бъде изравнен.

Местните жители излязоха на протест и поискаха дигата, натрупана от багера на концесионера да бъде премахната.

Дейността на багера е временно преустановена. Концесионерът ще бъде глобен за разрушаване на част от бреговата ивица, отбелязва БТВ.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!