Обратно към категорията

Разпределят до 3,5 милиона лева за екологични проекти на кметства, училища и детски градини

Добавено на: 10.04.2024 08:34
Снимки: Община Болярово
   

До 15 април се очаква да бъдат обявени резултатите от ежегодния конкурс за 2024 г. в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“. С решение на Управителния съвет на държавното Предприятие по управление на дейностите по опазване на околната среда се очаква да бъдат разпределени до 2 милиона лв. за оригинални и екологично познавателни проекти на общини и кметства на тема „Обичам природата и аз участвам”, както и още 1 милион и 500 хиляди лева за училища и детски градини.

Общо 2176 са подадените проекти от общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси. От тях общо четиринадесет са от институции в община Ямбол. Проекти са подали също детската градина в Болярово и кметство Стефан Караджово. Шест са проектите от община Стралджа, двадесет и шест са от община Тунджа. Община Сливен, както и нейни кметства, училища и детски градини са подали общо четиридесет проекта.

В класирането няма да бъдат включвани проекти на кметства, кметски наместничества, райони на общини, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси, които са получили финансиране в Националната кампания „Чиста околна среда“ през 2022г. и 2023г., уточняват от Предприятието по управление на дейностите по опазване на околната среда.

За общини и кметства се отпускат до 15 000 лв. за проект, за училища и детски градини – до 7 500 лв. Миналата година бяха финансирани общо 134 проекта на кметства, 99 на училища и 106 на детски градини.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!