Обратно към категорията

Регионалният министър не видя напредък по довършителните дейности по интерконектора

Добавено на: 17.11.2022 13:43
   

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков ще поиска конкретни срокове от изпълнителя на газовата връзка с Гърция за довършителните дейности. Той инспектира напредъка по допълнителните етапи на газоизмервателната станция край Стара Загора. При посещението си на обекта край старозагорското село Малко Кадиево служебният министър  констатира, че липсва напредък по довършителните дейности. По-специално Иван Шишков отбеляза липсата на допълнителен път към газоизмервателната станция. Той не отчете напредък и по противоревизионните мерки, с които изпълнителят на интерконектора е натоварен. Служебният министър подчерта, че констатираните липси нямат отношение към функционирането на газовата връзка, но отбеляза, че държавата държи допълнителните етапи да бъдат изпълни, поради което ще бъде приет ясен график. 

Във вторник се очаква да бъде проведена среща в Министерството на регионалното развитие, в рамките на която Иван Шишков ще постави конкретни срокове на частната фирма. "Ще са такива, които да не ги притискат, но същевременно с това държим всичко да бъде свършено", отбеляза министърът. 

Иван Шишков увери, че ще настоява пътищата в околните села, повредени в резултат на тежката техника, ангажирана с изграждането на интерконектора, да бъдат възстановени.

Източник: БНР 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!