Обратно към категорията

Река „Белица“ отнесе пътя към помпената станция на село Златуша (ВИДЕО)

Добавено на: 30.01.2021 17:00
   
Придошлата вода през седмицата в река „Белица“ е отнесла пътя към помпената станция за питейна вода на село Златуша, община Божурище. За това сигнализираха в 999 собственици на имоти в района.
Достъпът е ограничен до кална пешеходна пътека през реката, а преминаване на автомобили в района е невъзможно. Жители на селото се притесняват, че при евентуална повреда в помпената станция, аварийните екипи ще достигнат трудно до там. В района има и обекти, които са обвързани с ежедневно обслужване, което не може да бъде прекъснато.
„Недопустимо е това. Пишем жалби. Застрашен е и електрически далекопровод с високо напрежение“, заяви за 999 един от собствениците на имот.
Потърпевши разказват, че са подали сигнал до общинската администрация, от където този път са получили обещание за решаване на дългогодишния проблем.
При продължаващите валежи и снеготопене се очаква нивото на реката да се повиши, а това ще затрудни още повече достъпа до местността. Инвеститорите обмислят да преместят дейността си от района.
В село Златуша живеят около 30 души.
Екип 999

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!