Обратно към категорията

Рекорден брой сватби на 22.02.2022

Добавено на: 22.02.2022 09:28
   
80 двойки в София са избрали огледалната дата 22.02.2022 г., за да си кажат “да”. Заради рекордния им брой ритуалните зали в столицата ще са с удължено работно време, а всички часове за церемониите са запълнени, обясниха от Столичната община пред “24 часа”.
Обичайно най-много бракове в София се сключват в неделя - около 20. В последната неделя сватбите са били 19, в събота - 5, а в петък - 7. В понеделник 4 двойки си казаха “да”.
Ограниченията заради пандемията не се оказват спирачка за влюбените и само в днешния ден столицата ще се сдобие с 80 нови семейства въпреки изискванията за по-малко свидетели на ритуалите, за носене на предпазни маски и забраната за провеждане на изнесени церемонии.
И все пак през 2020 г. заради пандемията е отбелязан значителен отлив на желаещите да сключат брак - състоялите се церемонии са 4372, докато през 2019 г. сватбите в столицата са били 5887. През 2021 г. в София са сключени 5061 брака, а надеждите на общинската дирекция по радостни обреди е, че тази година броят на сватбите ще достигне този отпреди пандемията.
Цели 15 сватби са заявени в Бургас за 22.02.2022, като по-голям интерес е регистриран само на 10.10.2020 г., но тогава се е падало неделя. В делничните дни обикновено подписват по 1-2 двойки, обясни шефката на Обредния комплекс Магдалена Карастоянова.
Десет сватби се очакват в Стара Загора. Осем двойки са заявили сключването на граждански брак във Велико Търново.
18 са двойките в Пловдив, които ще се врекат във вярност.
За зла беда заболяване с коронавирус отмени насрочения за специалната дата днес изнесен сватбен ритуал в Пловдивския затвор. Младоженката е дала положителен тест за ковид и зад решетките няма да се чуе “Горчиво”. Още три от планираните сватби в града се отлагат по същата причина и бъдещите семейства ще трябва да изчакат да отмине вирусът, за да си кажат “да”, обясни шефката на “Радостни обреди” Чудомира Пинджева.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!