Обратно към категорията

Решават дали да поканят Зеленски да направи видеобръщение на учредителното заседание на НС

Добавено на: 14.10.2022 08:00
   

Нова среща между партиите в парламента. Този път тя е инициирана от ГЕРБ-СДС. Те предлагат да се изпрати покана към президента на Украйна Володимир Зеленски, който да направи видеообръщение по време на откриващото заседание на Народното събрание. За целта е внесено писмо от коалицията в деловодството на парламента.
На срещата, която се предлага да се проведе днес, от 13:00 ч., ще бъдат обсъдени възможностите по постигането на консенсус по предложението и техническите подробности за организацията.

Указът на президента за свикване на Народното събрание ще бъде публикуван в „Държавен вестник”. След това ще бъдат изпратени и поканите към дипломатическия корпус за първото заседание на парламента. Без аналог в новата ни история официалното откриване на 48-ото Народно събрание ще мине без присъствието на посланиците на Русия и Беларус. Това беше решено на извънредна среща, инициирана от „Демократична България” и подкрепена от „Продължаваме промяната”, ГЕРБ-СДС, ДПС и „Българки възход”. Единствено БСП и „Възраждане” се обявиха против.

Първото заседанието на новия парламент ще бъде на 19 октомври от 09:00 часа.


 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!