Обратно към категорията

Решават по какви правила ще живеем след 13 май

Добавено на: 11.05.2020 08:25
   

Кабинетът, а не здравният министър да обявяват извънредна епидемия след края на извънредното положение. Такава промяна в Закона за здравето предлагат депутатите от управляващата партия.

Днес тя ще бъде разгледана заедно с останалите предложения в правната комисия на парламента, за да се уточни по какви правила ще живеем след 13 май.

Според управляващите, целият Министерски съвет трябва да стои зад искането, основано на 8 критерия. Същата теза застъпва и опозицията.

От левицата настояват още за облекчения за кредитополучателите, подкрепа за работниците и по-ниско ДДС за храни и лекарства. Управляващите предвиждат санкциите за нарушаване на карантината да останат и след 13 май.

Междувременно здравният министър настоява в сила да останат забраната за влизане у нас на чужденци извън Европейския съюз, задължителната 14-дневна карантина за пристигналите от чужбина, както и ограниченото придвижване при възникване на нови огнища на заразата.

Все още под въпрос остава отварянето на детските градини. Както и бъдещето на туристическия сезон заради забараната за влизане на чужденци.

Окончателният вариант на законопроекта ще бъде гласуван утре.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!