Обратно към категорията

Рокада в шефското място на Държавна агенция "Разузнаване"

Добавено на: 16.06.2021 12:48
   

Правителството предлага председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов да бъде освободен от поста, а неговото място да заеме Антоан Гечев, предава БНР.

Мотивите за решението обясни говорителят на служебното правителство Антон Кутев: 

„Това се прави в контекста на необходимостта да се гарантира устойчивостта на системата за защитата на националната сигурност на Република България. Под ръководството на г-н Атанас Атанасов Държавна агенция „Разузнаване“ е осъществявала своята дейност при неспазване на презумпцията за обективност, безпристрастност и политическа неутралност. Съгласно закона за ДАР, същата следва да предоставя еднаква по обем и съдържание информация на президента на РБ, на председателя на Народното събрание и на министър-председателя. Налице е нарушаване на този принцип по отношение на разузнавателна информация, предоставяна на президента. Във връзка с това се прие и още едно постановление за назначаване на Антоан Гечев за председател на ДАР“.

Правителството реши още да предложи за освобождаване от поста зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков и на негово място да бъде назначен Станислав Станчев, съобщи Кутев.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!