Обратно към категорията

Румен Радев: Девети май събира две знаменателни дати - Деня на победата и Деня на Европа

Добавено на: 09.05.2020 10:37
   

Девети май събира две знаменателни дати - Деня на победата и Деня на Европа, заяви президентът Румен Радев, след като заедно с вицепрезидента Илияна Йотова поднесоха цветя пред паметника на Незнайния войн в София.

Държавният глава припомни, че над 12 хиляди българи са загинали в най-кръвопролитната война, за да я има днес просперираща и обединена Европа, като припомни и съвместното изявление на президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп от преди дни.

"Трябва да търсим в тези трудни дни за нас не чертаенето на нови разделителни линии, трябва да търсим нашият интерес. Нямаме изгода в момента. Това не е в интерес на Европа".

Президентът Радев поздрави и всички, които самоотвержено работят в България, за да премине България през изпитанието с коронавируса, както и тези които не са се поддали на паниката и страха, а са проявили отговорност.

За приетия на първо четене проектозакон, с който от 13- и май ще се отмени извънредното положение, държавният глава подчерта, че ще се произнесе след като той постъпи в президентството и още е рано да се говори за вето. Румен Радев обаче изрази резерви.

"Начинът, по който се правят законите в България, има все по-растящи пороци. Аз съм против, затова и моят призив е наистина, когато се пишат такива важни закони, да се отчита, че има и Конституция, има и други закони, има съответно и правилник на българския парламент, който трябва да спазваме, а не да се нарушава".

БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!