Обратно към категорията

Ръст на продажбите на нови автомобили у нас през януари

Добавено на: 21.02.2023 10:40
   

Продажбите на нови автомобили в България са нараснали през януари с 9,8% спрямо същия период на миналата година до 2227 броя, сочат данните на Асоциацията на европейските автомобилостроители. Регистрацията на нови електрически автомобили у нас се увеличава с 50% до 51 броя, заемайки пазарен дял в нашата страна от едва 2,3 на сто.

Продажбите на нови хибридни коли в България се понижават с 14,5% до 53 броя, заемайки пазарен дял от 2,4 на сто, докато продажбите на коли с бензинови двигатели се увеличават със 7,9% до 1696 броя, довеждайки пазарния им дял до цели 76,2  процента. Регистрацията на нови дизелови автомобили у нас се повишава през януари със 17,9% до 408 броя, като пазарният дял на тези автомобили достига 18,3 на сто.

Продажбите на нови автомобили в ЕС нараснаха през януари с 11,3% на годишна база, повишавайки се за шести пореден месец, но това увеличение се дължи на ниската база през голям част от част от миналата година и след като през януари 2022 г. беше отчетен рекордно нисък обем на регистрирани нови превозни средства.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!