Обратно към категорията

Сигнал за изтичане на опасен газ от предприятие в Карнобат, работниците са евакуирани

Добавено на: 09.04.2024 12:55
   

Нов сигнал за изтичане на газ от предприятие в Карнобат вдигна институциите на крак. Шест души са потърсили помощ в Спешна помощ със симптоми дразнене на гърлото и кашляне, предаде БГНЕС. Работниците са евакуирани на двора на предприятието.

Екипи на Регионалната инспекция по околната среда и водите, Инспекцията по труда, полицията, пожарната и Регионалната здравна инспекция са пристигнали на място, за да извършат проверка. 

От пожарната съобщиха, че още снощи, когато е получен сигналът, е направено замерване, но не е установено изтичане на газ.

„В 6.30 часа, постъпвайки на робота, почувствах неразположение - гадене, парене в очите, някои повръщаха. В 7 часа се разпоредиха всички да напуснем работното си място. Чакат да направят замерване на нивото на обгазяване и така стоим навън”, коментира работничка от предприятието. 

Първият сигнал за изтичане на опасен газ в промишлената зона на Карнобат беше на 5 април. Тогава областният управител на Бургас Пламен Янев коментира, че се касае се за нерегламентирано изхвърляне на опасни химикали в канализация, която не е свързана с градската канализация. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!