Обратно към категорията

Синдикати искат безплатни тестове за учители и ученици

Добавено на: 17.11.2021 08:45
   

Учениците от прогимназия и гимназия да се върнат в училище след промяна на насоките и след осигуряване на безплатните тестове от държавата, искат от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Според организацията някои училища в страната плащат бързите антигенни тестове от бюджета си.

Решението на МЗ, тестовете да се правят в училище с доброволци – учители, директори и родители се оказа лишено от логика, защото заболеваемостта е под математическата нула и лишено от смисъл и защото на родителите може да се вярва и тестовете трябва да се правят в домашни условия. Новият здравен министър трябва веднага да отмени тази спорна практика, посочват от "Образование".

Според тях организацията по доставка на тестовете е "крайно неорганизирана и създаваща турбуленции на учителските колективи и създава неравен шанс към учениците в отделните училища и различни области"

"Училищата за сметка на собствените си бюджети купуват тестовете за учителите, защото допълнителните средства не са достигнали в училищата, а можеше държавата да осигури тези тестове и за учителите", посочват от синдиката и настояват тестовете за всички ученици и за всички учители, ако останат като задължение, да се осигуряват от държавата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!