Обратно към категорията

Синдикатите в Министерството на правосъдието и ръководството на ведомството не постигнаха съгласие по исканията на протестиращите

Добавено на: 11.05.2023 11:43
   

Синдикатите на служителите в затворите и в арестите не постигнаха съгласие на среща с ръководството на Министерството на правосъдието (МП). Така утре пред затворите в цялата страна ще има протести, каза пред журналисти Ясен Тодоров, председател на Синдиката на служителите в затворите в България.

На продължилата близо два часа среща от Министерството на правосъдието са обяснили на синдикатите, че няма възможност за увеличение на заплатите, както и че няма да бъде променен начинът, по който в момента работещите в местата за лишаване от свободата дават 12-часови дежурства.

Тодоров посочи, че служителите в затворите и арестите недоволстват и заради нарастващия брой случаи на агресия срещу тях, както и заради липсата на информация за заплащането. 

Новият режим на работа доведе до това, че хората няма как да си ползват отпуските, има и много напуснали, посочи още Ясен Тодоров. Той допълни, че заедно със синдикатите в МВР обмислят общ, национален протест.

Министърът на правосъдието Крум Зарков заяви, че реорганизацията на работното време е довела до заплащането на много по-малко извънреден труд - около 80 процента. По думите му МП ще продължи да отстоява европейските стандарти, запазвайки 12-часовите смени.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!