Обратно към категорията

Синдикатите не са единни за протеста на БАБХ

Добавено на: 03.12.2019 11:35
   

Синдикатите се разделиха за протеста на служителите на Българската агенция по безопасност на храните. Той е обявен за утре пред сградата на Народното събрание. А причините за протеста са ниските заплати и липсата на консумативи, с които се правят лабораторните изследвания.

Икономическият съветник в КТ „Подкрепа”- Ваня Григорова съобщи за БНР, че работата на агенцията е пряко свързана с националната сигурност и здравето на българките граждани и допълни:

През лабораториите на БАБХ трябва да преминават изследванията на целия внос и целия износ. Работата им касае и сигурността на европейските граждани, защото ние сме външна граница на ЕС. Именно неглижирането на проблемите в агенцията доведе до кризата с Африканската чума по свинете. Ние пропуснахме да вземем необходимите мерки за превенция на това заболяване, каза още Григорова.

КНСБ обаче се разграничи от протеста. Пред журналисти днес Светлана Василева, председател на федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ, заяви, че исканията за увеличение на заплатите действително са справедливи, но заложеното увеличение от 10 млн. в бюджета на БАБХ, било единственото възможно на този етап, според разговорите на КНСБ с министри и парламентарни комисии.


Маркери: КНСБ, протеста

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!