Обратно към категорията

Синдикатът на служителите в затворите започват подготовка за протест

Добавено на: 04.09.2023 11:50
   

Синдикатът на служителите в затворите в България започва подготовка за протест пред Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, става известно от писмо изпратено до медиите. То е адресирано до председателя на Народното събрание, министър-председателя, председателите на парламентарно представените групи, министъра на правосъдието и омбудсмана.

Причината за недоволството е "невъзможност за продължаване на социалния диалог в ГД „Изпълнение на наказанията“, с ръководството ѝ в лицето на нейния главен директор" - Ивайло Йорданов. Също така се посочва, че един от организаторите на протеста на служителите в затворите през април т.г. - Емил Велков, е получил предложение за дисциплинарно уволнение, той е и председател на синдикалното дружество при затвора в София. Според синдикатите това е акция, която цели сплашването на представителите на организацията.

"Нямаме съмнение, че този съзнателен, преднамерен брутален акт върху уважаван служител и синдикалист, целенасочено преследва резултат - да потиска недоволството от това как се управлява ГД „Изпълнение на наказанията“ и да подсилва страхът, че надеждата за промяна, идваща от Синдикат на служителите в затворите в България, позволяващ си да изпраща сигнали по отношение на съществени проблеми, поставя въпроси за назначенията в дирекцията, критериите за количеството и качеството на извършените „реформи“ в затворите, управлението на обществените средства чрез обществените поръчки и др., може да бъде прекършена", посочват от синдиката.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!