Обратно към категорията

Системата за свързаност между екипите за спешна помощ и болниците ще заработи още през следващата седмица

Добавено на: 13.10.2022 15:12
   

Електронната система за свързаност между екипите за спешна помощ и болниците ще заработи още през следващата седмица. Това обяви на брифинг служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. 

„Когато една линейка поеме спешен случай, веднага ще може да намери най-близката болница, в която има свободни легла. Пациентът няма да бъде разкарван по болниците, както се случваше доста често. Няма да има и възможност за отказ от хоспитализация“, посочи министър Меджидиев за предстоящата работа на системата. 

Министърът на здравеопазването увери, че новоизградената електронна система за свързаност ще допринесе за възможно най-бързото придвижване на линейките, които ще бъдат оборудвани с таблети и GPS. Това от своя страна ще даде ценно време на медиците да се погрижат за състоянието на пациентите. Задължение на всяко болнично заведение ще бъде да актуализира информацията за свободни легла, беше посочено на пресконференцията. 

На нея служебният министър на електронното управление Георги Тодоров отбеляза, че изграждането на системата е плод на добрата работа на междуведомствените екипи, както и че тя ще даде „ценни секунди“, които ще допринесат за спасяването на човешки животи. 

Изпълнителният директор на държавната компания „Информационно обслужване“ Ивайло Филипов показа пред журналисти как изглежда самата система, с която ще работят болниците и спешните екипи. Той подчерта, че с нея ще бъдат оборудвани около 500 линейки в цялата страна. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!