Обратно към категорията

"Избираме заедно" е слоганът на разяснителната кампания за изборите "две в едно" през юни

Добавено на: 15.04.2024 14:36
   

ЦИК одобри слоган, лого и първия от поредицата видеоклипове на разяснителната кампания за изборите „две в едно“ на 9 юни т.г. на днешното си заседание. Членовете на комисията решиха, че слоганът ще е „Избираме заедно“. Така разяснителната кампания за предстоящия вот за Народно събрание и за членове на Европейския парламент може да започне още утре, според членовете на ЦИК.

Клиповете ще бъдат излъчвани по националните  телевизии, радиостанции, информационни сайтове и интернет платформи. Всички материали ще са достъпни също през сайта и Фейсбук страницата на Комисията.

ЦИК реши също да изпрати писмо до „Информационно обслужване“ (ИО) с искане ИО да им предостави най-късно до утре предложение за визуализация на страницата на Комисията на  т.нар брояч, който да отчита оставащото време до изборите, и на активен банер, който информира за изтичащи срокове.

На днешното си заседание изборният орган гласува също образецът на електронен публичен регистър на жалбите и сигналите, подадени до Районната избирателна комисия, постановените по тях решения и указания за комплектуване на преписките по жалбите срещу решенията на РИК в изборите на 9 юни 2024 г. да е за двата вида избори. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!