Обратно към категорията

След близо 10 години пускат Северния обход на Бургас

Добавено на: 28.11.2022 13:54
   

Скоро ще бъде пуснато движението по изграждащия се "Северен обход" на Бургас. Това обяви служебният регионален министър Иван Шишков, който инспектира трасето. Това ще бъде най-пряката връзка от АМ "Тракия" към Слънчев бряг и Варна. Трасето спестява близо 15 километра и чакането на светофари в града, посочва БНТ.

"Цялостният път и всичките съоръжения са почти готови. Разбира се, има още малко да се довърши. Оттук нататък вече метеорологичните условия ще бъдат факторът дали ще може ремонтът да приключи в рамките на месец. Ако ли не, на пролет вече ще има готовност да се пусне движението. Надяваме се, че сме на финала и съвсем скоро движението ще бъде пуснато. Ясно е, че до летния сезон няма да има никакви проблеми", обясни Шишков.

Тази седмица влиза в сила разрешението за строеж за осветлението по пътя, което е и финалния етап. Министърът обяви, че до Нова година ще бъде пуснато движението от квартал Сарафово до Бургас, където в момента текат ремонтни дейности, заради обхода и това предизвиква сериозни задръствания. Министър Шишков отправи критики и за това, че проектът за "Северен обход" е от 2013 година и близо 10 години по-късно той става факт.

"Проектът от 2013 година, знаете, че се строи за две години, има няколко преработки. Строителят също строи на приливи и отливи. Винаги си прехвърляме вината от администрацията и строителите, но истината е, че както обикновено, в повечето инфраструктурни обекти винаги е липсвала добра организация, не само на строителство, а и добра организация на администрирането, липсвало е и разбира се и планово, защото пак казвам - това е е проект от 2013 година", каза още служебният регионален министър.

В Бургас той коментира и подготовката на фирмите за зимно почистване. По думите му договорите вече са сключени и не се очакват проблеми. Сумите зависят от атмосферните условия. Колкото по-лоша е зимата, толкова по-скъпо ще излезе почистването.

Министърът отбеляза, че заради леките снеговалежи днес, за кратко, е бил затворен за тежкотоварни автомобили проходът Троян-Кърнаре.

Източник: БНТ


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!