Обратно към категорията

След седмица започват ремонт на магистрала "Тракия" след Чирпан

Добавено на: 27.03.2021 12:41
   

В рамките на следващата седмица ще завърши ремонтът на участъка от АМ „Тракия“ между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“ и движението по отсечката ще бъде възстановено. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който днес заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков направи оглед на финалните дейности по 6-километровия участък от магистралата, който се обновява в момента. "В 6-километровата отсечка между магистрала „Марица“ и пътен възел „Чирпан“ на АМ "Тракия" са изпълнени голяма част от предвидените строителни дейности, като в платното за София на 95% е положен износващият пласт асфалтобетон, предстои полагането на износващия пласт в платното за Бургас, завършването на монтажа на мантинелите и полагането на хоризонталната маркировка", написа премиерът във фейсбук-профила си.

С пускането на движението в ремонтирания 6-километров участък трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан - изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно.

По останалите 10 километра от трасето до п.в. "Чирпан-изток" ще се извърши машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуващата настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения, полагане на геомрежа, както и на асфалтобетон. Ремонтните дейности на 10-колометровата отсечка до пътен възел „Чирпан – изток“ се предвижда да завършат до 17 април. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до пътен възел „Стара Загора“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!