Обратно към категорията

Служебният кабинет положи клетва пред Народното събрание

Добавено на: 09.04.2024 09:13
   

На извънредно заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, с премиер Димитър Главчев, положиха клетва пред депутатите, съгласно последните промени в Конституцията. Това се случи в присъствието на държавния глава Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“, гласи клетвата. След това прозвучаха химните на България и Европейския съюз.

Тази сутрин президентът Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство на Република България в състав, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев. Единствената промяна в състава е  външният министър -  поста заема Стефан Димитров, вместо първоначално номинираният Ивайло Ценов.

Румен Радев насрочи и за 9 юни изборите за членове на Европейския парламент и предсрочните парламентарни избори – „две в едно“.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!