Обратно към категорията

Служителите на затворите излизат на протест

Добавено на: 25.10.2022 07:38
   

Синдикатът на служителите на затворите в България (ССЗБ) излиза на протест пред Министерството на правосъдието, предаде БГНЕС.

Служителите на затворите у нас искат предоставяне на цялостен, логично обвързан, план с анализ за поетапното преминаване от смесен към 12- часов режим на работа в ГДИН.

Исканията им включват и предоставяне за съгласуване на вариант на споразумение, който предлага ясен и конкретен график на режим на работа в структурите на ГДИН; представяне на позиция, цялостно съобразена с препоръките на КПИ към Съвета на Европа и Европейските правила за затворите, в последният му доклад, касаещ респективно пенитенциарната система; представяне на план за ползване на отложения, не по вина на служителите, платен годишен отпуск от минали години, в размер на над 100 000 дни общо; предоставяне на план за превенция и противодействие на агресията срещу служителите в местата за лишаване от свобода и др.

Преминаването от 24-часов на 12-часов сменен режим на работа на надзорно-охранителния състав в местата за лишаване от свобода бе обсъден вече на среща в Министерството на правосъдието с министър Крум Зарков. От министерството заявиха, че преминаването от един режим на работа в друг се осъществява плавно и поетапно. За реорганизацията по места няма срок, преди това се провеждат разговори с различните затвори за готовността на състава. Той и екипът му редовно са на посещения в местата за лишаване от свобода, където се разговаря със служителите на място.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!