Обратно към категорията

Смущения на магнитното поле се очакват на 24 и 25 май

Добавено на: 22.05.2021 14:30
   

На 24 срещу 25 май се очакват смущения на магнитното поле. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ зам.-директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН доц. д-р Петя Трифонова.
„Прогнозата е за много спокойно магнитно поле в следващите 2-3 седмици, обаче през нощта са се случили 3 не много силни изригвания на слънцето. Има повишена фонова активност. Може би 24 срещу 25 май ще имаме смущения на магнитното поле. Възможно е да достигнем и до стойности на буря“, допусна доц. Трифонова.
Тя обясни, че със сигурност хората не трябва да се притесняват. „Има хора, които усещат по-силно подобен род явления. Те се наричат метеочувствителни и реагират при промени на температурата, влагата. Много често тези хора се оплакват от главоболие, от промени в кръвното и повишена тревожност. Няма какво да им препоръчам аз, освен да водят по-спокоен ритъм на живот, да се консумират течности, леки неща и да си стоят вкъщи. Няма как да избягаме от магнитното поле около нас, просто трябва да намалим темпото на дейностите си през тези дни“, коментира тя.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!