Обратно към категорията

Спасителите от обърнатия автобус: Хората викаха, шокът беше много голям

Добавено на: 12.12.2022 10:24
   

Хората, оказали първа помощ на пострадалите пътници в тежката катастрофа в Свиленградско разказаха в ефира на БиТиВи за инцидента. Вчера автобус, връщащ се от екскурзия, излезе от пътя и се обърна при село Младиново, загина един човек, а много други пострадаха.

В пътническия автобус с бургаска регистрация са пътували 40 пътници.

Кръстьо Буцев и Георги Соваджиев се прибират от Турция към Ямбол, когато ги спира човек с фенерче и им дава знак, че нещо се случва.

„Заварихме автобуса в дерето. Имаше хора, които викаха и пищяха. Даже имаше хора, които излизаха към гората. Извиках им да слязат към колата и им показах откъде да минат. След това насочихме фаровете на автомобилите към автобуса, поставихме триъгълници“, разказа в ефира на бтв Кръстьо Буцев.

Другият спасител Георги Соваджиев добави, че в автобуса е имало малко момиче с баба си от Бургас, което е успяло да излезе от превозното средство.

„Беше много уплашено, цялото трепереше. Ситуацията беше много сложна, завоят е много опасен. В първия момент шокът и паниката бяха много големи“, добави той.

„Част от седалките са изхвърчали през предното стъкло и оттам са излезли хората. Няколко души бяха останали в автобуса и им помогнахме да излязат. Счупихме с един чук предното стъкло допълнително, за да можем да направим място“, обясни Кръстьо Буцев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!