Обратно към категорията

Спряха операциите в Ловеч, затвориха дискотеките в Сливен, Шумен и София

Добавено на: 25.10.2020 09:12
Снимки: pixabay
   

В редица области в страната затягат мерките, заради отчитане на критично ниво на заболеваемостта от COVID-19, научи 999 от Националната информационна система за разпространението на коронавирусната инфекция у нас.

От днес в Ловеч са спрени всички планови операции. Със заповед на директора на РЗИ Ловеч е определен минимален брой легла за лечение на пациенти с COVID-19 не по-малко от 5% от общия брой легла в съответното лечебно заведение. След анализ на 14-дневната заболеваемост от COVID-19, към 23.10.2020г. в област Ловеч е достигната стойност от 117,5 на 100 хил. души население, което налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки.

В област Сливен до 2 ноември не се допускат посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. Отменят се груповите празненства на закрито (в т.ч. сватби, кръщенета и други). Редуцира се броят на посетителите в заведенията, в съответствие с  въведените от министъра на здравеопазването критерии.

В Шумен до 16 ноември са забранени посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и нощни заведения за развлечения на закрито.

До 8 ноември са затворени и нощните заведения в столицата.  

1 043 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, при направени 7 094 пи си ар теста, съобщи Националната информационна система. Това е 14,7 на сто от общия брой изследвани за последните 24 часа.

На първо място по брой новозаразени е София с 393 положителни резултата, следва Пловдив със 76 и Варна с 58. В Сливен днес лабораториите отчитат 7 нови случая, в Ловеч – 14, в Шумен – 18.

В Ямбол няма отчетени нови положителни проби, но пък и лабораторията работи само от понеделник до петък. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!