Обратно към категорията

Спряха строежа на къмпинг на Иракли

Добавено на: 01.07.2020 17:38
   

След три последователни отрицателни оценки, РИОСВ-Бургас прекрати процедурата по оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ от 2015 година на строежа на къмпинг край Иракли. Това съобщават от екоинспекцията. Предложението бе там да се изгради къмпинг с една звезда за туристи с каравани или палатки, с паркоместа. Инвеститор е фирмата „Дарс Инвест“, собственост на Иван Добринов Иванов.

"Местност „Кладери” е част от територия, позната сред широката общественост като „Иракли”. Тя влиза в границите на две защитени зони от европейска значимост. Районът е със запазена природна среда и с висока консервационна стойност. Предвид това всички проекти се подлагат на най-тежките процедури по околна среда, предвидени по закон с цел въвличане на обществеността в процеса на разглеждане на инвестиционните инициативи.", се казва в становището на РИОСВ - Бургас. 

Припомняме, че още през май информацията за строителство на Иракли предизвика реакция в социалните мрежи. Тогава от екоинспекцията бяха категорични, че къмпинг там не може да има. Забранителният режим на зоната за птиците не позволява курортно и вилно строителство до влизането в сила на нов Общ устройствен план (ОУП) на Несебър или до неговото изменение. Инвестиционното намерение е недопустимо, посочиха в свое решение от бургаската екоинспекция. 

БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!