Обратно към категорията

Средната избирателна активност към 16 часа за президентските избори е 25,72 на сто, а за парламентарните - 25,58 процента

Добавено на: 14.11.2021 18:20
   

Към 16 часа средната избирателна активност за изборите за президент и вицепрезидент е 25,72 на сто, а за народни представители - 25,58 процента, каза пред журналисти говорителят на ЦИК Росица Матева.

Към 16 часа избирателната активност е средно 25,60 процента. За сравнение, към 16 часа на изборите на 11 юли избирателната активност е била 27,20 процента.

Най-висока избирателна активност има в 23 РИК - София - около 32 процента, а в Кърджали е най-ниската - 19 процента. Към момента има над 110 постъпили жалби и сигнали, сред които много за агитация във фейсбук, които ние не разглеждаме, както и срещу сайтове, които обявяват резултати от гласуването, обясни Матева.

Матева уточни по повод случая с жена, която е изяла контролната разписка след гласуване, че гласът е валиден, тъй като е записан в машината. СИК е съставила протокол и ще бъде отразено, че има един глас, който трябва да бъде отчетен, за който няма да има контролна разписка.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!