Обратно към категорията

В Стара Загора честват своя празник

Добавено на: 05.10.2020 11:28
   

На 5 октомври Стара Загора отново чества своя празник. Навършват се 141 години от паметната дата 5 октомври 1879 г. , когато княз Александър Богориди  полага основния камък за възстановяването на Стара Загора след опустошенията в града по време на Руско-турската война, съобщава БНР. Тази година празникът преминава на фона на въведени в страната мерки срещу разпространението на коронавирус. 

Началото ще бъде дадено в 9.45 часа, когато Старозагорският митрополитКиприан ще отслужи празничен молебен в Катедрален храм „Св. Николай”. По-късно венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметника Бранителите на Стара Загора, както и на символичния камък за възстановяване на града. 

В 10.30 часа пред Община Стара Загора започва тържествен ритуал по издигане на Националното знаме и предаване на символичния ключ на града на новоизбрания млад кмет на Стара Загора. Програмата ще продължи с музикални концерти и културни прояви. Сред тях е и представянето на книгата на популярния старозагорски музикант Стефан Вълдобрев и неговият концерт от 18 часа пред Община Стара Загора. 

"Посрещаме един по-различен 5-и октомври, въпреки това нека бъдем горди с историята, културата и успехите на Стара Загора", призова старозагорци навръх 5-и октомври кметът на града Живко Тодоров. 

"Обещавам на старозагорци, че Стара Загора ще продължи да се развива в положителна посока. Резултатите на следващия 5-и октомври ще бъдат още по-добри. Само заедно можем по-успешно да решаваме проблемите. Град на млади хора, които се надявам все повече да се реализират в Стара Загора. Честит Празник! Бъдете живи и здрави! Работете и успявайте в града си", каза в интервю за Радио Стара Загора Живко Тодоров. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!