Обратно към категорията

Старинни монети и артефакти са задържани на "Капитан Андреево"

Добавено на: 02.11.2021 14:31
   

Митнически служители на митнически пункт "Капитан Андреево" откриха и задържаха 761 старинни монети и накити при проверка на товарен автомобил с влекач, пътуващ за Великобритания, съобщиха от Агенция "Митници".
Камионът, упрявляван от турски гражданин, пристигал на пункта на 31 октомври около 2,00 часа на входящо трасе от Турция. При извършената проверка митническите служители открили под акумулаторите на превозното средство укрити пет пакета, опаковани с тиксо. Установено е било, че пакетите съдържат 716 старинни на вид монети от бял и цветен метал, както и 45 старинни накити и предмети, сред които пръстени, медальони, обеци, фигурки, плочки, печати, два овални червени камъка.
Общо 761 са иззетите контрабандно пренасяни изделия и монети. Според предварителната експертна оценка, тяхната стойност възлиза на около 60 000 лева, уточниха от митницата. От там допълниха, че предстои експертиза за датиране и прецизно идентифициране на иззетите артефакти и че е образувано административнонаказателно производство.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!