Обратно към категорията

Старт на предизборната кампания

Добавено на: 02.09.2022 07:40
   

В полунощ беше открита предизборната кампания - 30 дни преди изборния ден. Тя ще приключи в 24 часа на 30-и септември, съобщава БНР.

За гласа на избирателите на 2-и октомври ще се състезават общо 28 формации - 22 партии и 6 коалиции.

Предизборната кампания се води на български език.

Гражданите, партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и на предизборна агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги.

По време на предизборната кампания се забранява използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, както и унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред.

Не може да се провежда предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с над 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

Забранява се използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация.

Забранява сев търговска реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция, инициативен комитет или кандидат.

Не се разрешава използването на програмите на Българската национална телевизия (БНТ) и Българското национално радио (БНР) за целите на предизборната кампания извън определеното за тази цел време.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!