Обратно към категорията

Стартира новият сезон по мотоциклетизъм

Добавено на: 19.05.2021 07:23
   

Новият сезон в републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта започва с големи надежди и огромни амбиции, съобщават от БНР.

На официалната церемония преди първите два кръга от календара - 22 и 23 май на пистата "Долна Митрополия" бяха представени новите рекламодатели на Българската федерация по мотоцикбетизъм, а част от състезателите ни бяха изправени пред предизвикателството да нарисуват по памет пистата край Плевен.

Членът на Управителния съвет на БФМ Михаил Иванов обяви, че сред приоритетите по време на мандата на това управление са изграждането на ново съоръжение за моторни спортове в България, засилена работа с клубовете за развитието на млади таланти и изграждането на изцяло нов модел на работа във федерацията.

По думите на Иванов новото съоръжение за моторни спортове ще трябва да има капацитета да приема различни дисциплини като писта и мотокрос, но също така да бъде пригодено и за автомобилни състезания.

"Това е желание не само на федерацията, а на цялата моторспорт общност. Ние просто няма къде да караме мотори и това си пролича най-вече по време на пандемията. Говоря не само за всички видове мотори, а и за автомобили. Специално в детайли за финансирането сега не мога да навлизам, а и няма окончателна идея. Засега идеята е, че трябва да го има. Повтарям се, но нуждата е наистина крещяща. Недопустимо е през 2021 ние да нямаме такова съоръжение. Румъния има две, Турция има повече от три, Гърция има две, а ние - нямаме", каза още Михаил Иванов.

Той добави, че БФМ ще работи по-близо с клубовете в страната, като според него именно в това отношение България издиша, въпреки че разполага с "талантливи момчета, които искат да се развиват и имат качествата да го правят".

"Следваме опит, който сме натрупали от чужбина. Федерациите помагат за развитието на клубовете и идеята е тези школи да произлязат от клубовете. БФМ трябва да направи подходящата основа и модел на работа, за да могат те сами да финансират и да произвеждат състезатели", продължи той.

Състезателите Мартин Найденов, Васил Кичуков, Иван Грозев, Милен Георгиев и Александър Тодоров рисуваха по памет пистата "Долна Митрополия" и направиха своите прогнози за шампионите в отделните класове през новия сезон.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!