Обратно към категорията

Стартира операцията по утрояване на граничните служители на ЕС по българо-турската граница

Добавено на: 21.03.2024 15:06
Снимки: ГД „Гранична полиция“
   

Стартира съвместната операция на Европейската служба за гранична и брегова охрана ("Фронтекс") и Главна дирекция "Гранична полиция" по утрояване на граничните служители на Европейския съюз (ЕС) по българо-турската граница, съобщиха от пресцентъра на "Гранична полиция".

Операцията е част от първия контингент на "Фронтекс", заедно с операции в Румъния, Молдова и Грузия. Нейната специфична оперативна цел е да оказва техническа и оперативна помощ на националните власти по въздушните, сухопътните и морските граници на България.

От "Гранична полиция" посочват, че е започнало пристигането на новите служители като отбелязват, че ротацията на граничните полицаи от ЕС в България се извършва на всеки четири седмици от 2009 г. Постепенно броят им на българо-турската граница ще бъде утроен в сравнение с края на миналата година.

Граничните полицаи от "Фронтекс" се запознават с оперативната обстановка, инструктират се и се разпределят по конкретните си места. Сред тях има експерти по документи, служители по разкриване на трансгранични престъпления, водачи на кучета и гранични служители на ЕС, извършващи дейности по граничен контрол, които ще подпомагат дейността на българската „Гранична полиция“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!