Обратно към категорията

Стартира първият за тази година курс за обучение на водни спасители

Добавено на: 07.05.2021 14:07
   

На 29 април 2021г., с приемен изпит стартира първият за тази година курс за обучение на водни спасители в квалификационната степен „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове”, организиран от БЧК – Ямбол. Кандидатите демонстрираха отлични плувни умения, съгласно регламентираните изпитни изисквания пред комисия в състав: Огнян Николов-инструктор по водно спасяване и Добриела Праматарова – специалист „Водноспасителна дейност“ в секретариата на Обл.С на БЧК-Ямбол.

В продължение на 65 учебни часа, 10 кандидати за водни спасители ще усвояват теоретични знания и практически умения, свързани с водноспасителната дейност, техники и тактики за спасяване и първа долекарска помощ при воден инцидент.

Подготовката на кадрите ще се осъществява на плувния басейн в ЕГ „Васил Карагьозов” в Ямбол и учебната зала на Секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол от високо квалифициран обучаващ екип – инструктол по водно мспасяване и лекар – анестезиолог.

Предстои организирането на приемен изпит за кандидатите за придобиване на квалификационна степен „Воден спасител на открити водни площи и море“.

Двете обучения ще приключат със заключителен изпит, като всички кандидати, успели да покрият заключителните изпитни нормативи, ще получат сертификати за завършен курс, даващ им право да работят като водни спасители не само в България, но и във всяка страна – член на Европейския съюз.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!