Обратно към категорията

Стават ясни новите предложения за европейски делегирани прокурори

Добавено на: 10.09.2021 07:27
   

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прави втори опит да попълни 10-членната квота на България в Европейската прокуратура, пишат от БНР.

В два последователни дни съдебните кадровици изслушват 19-те кандидати, желаещи да са част от екипа на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, а кои ще са шестте български номинации ще стане ясно по-късно днес.

Списъкът със събралите най-много гласове ще бъде изпратен до Колегиума на Европейската прокуратура, а решаваща дума дали те да бъдат назначени ще е на Лаура Кьовеши.

Повторението на процедурата беше активирано от спешно посещение у нас на Европейския главен прокурор. А то беше провокирано от непопълнената българска квота за европейски делегирани прокурори.

При първото ѝ издание -  от десетте избрани магистрати, екипът на Лаура Кьовеши одобри само четирима. След като дълго нямаше реакция от Прокурорската колегия последва и визитата ѝ през юни в София, за да каже на съдебните кадровици, че България е поела ангажимент да излъчи десет европейски делегирани прокурори и това не подлежи на предоговаряне.

20 са последно кандидатите за шестте вакантни места.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!