Обратно към категорията

Студенти от 18 специалности ще се обучават безплатно в 18 вуза у нас

Добавено на: 22.08.2021 08:57
Снимки: БНР
   

Студенти от 8 професионални направления и 18 защитени специалности, по които се очаква най- голям недостиг от специалисти на пазара на труда, ще се обучават безплатно в 18 държавни висши училища, съобщава БНР.

Целият курс на обучение е безплатен за студентите, приети от учебната 2021-2022 година в специалности от професионалните направления педагогика на обучението по религия, теология, математика, физически науки, научни технологии, енергетика, материали и материалознание.

Без такси ще се обучават студентите в специалностите арменистика и кавказология, африканистика, индология, иранистика, класическа филология, новогръцка филология.

В списъка също попадат ядрена техника и ядрена енергетика, машини и апарати за хранително-вкусовата и биологичната промишленост, машини и апарати за хранително-вкусовата промишленост, топло- и ядрена енергетика.

Мярката се прилага за втора година и ще обхване близо девет хиляди студенти първи и втори курс със средства по бюджета на МОН и със средства, планирани със закона за държавния бюджет по бюджетите на съответните висши училища.

Целта на мярката е да се възобнови интересът на кандидат студентите към тези и други важни специалности и направления, за да се подготвят кадри, необходими за икономиката и обществения живот.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!